Het gevaar van een offline boekhoudpakket

Steeds meer ondernemers stappen over op online boekhouden met goede redenen. Toch wordt boekhouden nog redelijk veel offline gedaan, hier zijn echter wel een aantal gevaren aan gebonden waaronder:

Geen/minder flexibiliteit

Wanneer de boekhouding online gebeurt kun je weliswaar overal werken waar je een computer/tablet/mobiel & internet hebt, omdat je heel makkelijk kan loggen op de website van het boekhoudprogramma. Met een offline gaat dat wat moeilijker tenzij je een laptop hebt met je boekhoudbestanden erop. Wat ook makkelijker is als je een online boekhoudpakket hebt is dat je overal kan laten zien hoe jouw bedrijf ervoor staat. Heb je een gesprek bij de bank en vragen zij om gegevens die je niet uit je hoofd weet? Dan kun je heel simpel even inloggen op de website van het boekhoudprogramma. Ook een online offerte maken is met een online boekhoudprogramma ook erg makkelijk. Wanneer je hem op kantoor niet afkrijgt kan je hem op je laptop ‘s avonds nog af maken.

Je software zal snel outdated zijn

Wanneer je een offline boekhoudprogramma hebt aangeschaft dan moet je hem waarschijnlijk om het jaar updaten voor de nieuwste functies of voor bugfixes en andere verbeteringen. Met een online boekhoudprogramma zal dat automatisch gebeuren en is dit bij het pakket inbegrepen. Hierdoor ben je dus ook altijd mee met de tijd!

Geen (automatische) backup

Wanneer je offline je boekhouding uitvoert moet je handmatig een backup maken van je bestanden. Met online boekhouden, wordt automatisch een backup van je bestanden gemaakt en worden die bewaart op de server van je boekhoudsoftware. Je kunt je boekhouding niet meer kwijtraken door brand of slordigheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *